Zonnepanelen

De best presterende systemen vindt u bij Hoekstra Suwâld. Het gaat natuurlijk om de zonnepanelen maar ook om de andere componenten en om de samenstelling en de plaats van het systeem. Dat garandeert de beste opbrengst  en de langste levensduur van uw zonnesysteem. Dat is pas duurzaam energie opwekken!

Waarom Hoekstra Suwâld?

Meer dan 20 jaar ervaring met zonne-energie.  Te merken bij het ontwerpen en het plaatsen van het zonnesysteem. Een goed ontwerp garandeert een goede opbrengst. Het plaatsen wordt gedaan door ervaren eigen medewerkers, die staan voor het voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en werken met degelijke constructies op het dak.

U kunt rekenen op een betrouwbaar en eerlijk advies. Daarbij maken wij ook keuzes voor betrouwbare en eerlijke leveranciers van onze producten. Vaker bellen klanten ons dat het systeem meer heeft opgebracht dan verwacht dan andersom! Hoekstra Suwâld gaat voor continuïteit en een langjarige relatie met de klant.

Een goede werking van het systeem, een uitstekende opbrengst in kWh,  mooi gelegde zonnepanelen en een veilige installatie, dat is de uitstekende kwaliteit die Hoekstra Suwâld biedt. De opbrengsten zijn hoog, niet alleen het eerste jaar, maar ook in jaren daarna blijft de productiecurve erg goed.

Voor agrariërs met daken van asbest zijn zonnepanelen op het moment extra aantrekkelijk. De landelijke stimuleringsregeling “Asbest eraf, zonnepanelen erop” is opengesteld voor agrariërs, voormalig agrarisch ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. De subsidie bedraagt 4.50 euro per m2 asbestdak. Dit is ongeveer 45% van de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest. Voor meer informatie over de regeling en hulp met het aanvragen van de subsidie klik hier of neem vrijblijvend contact op met Hoekstra Suwâld.

Hoekstra Suwâld kan u van dienst zijn met veel informatie over:

• Zonnepanelen
• Omvormers
• Monitoring van zonnepanelen
• Dakconstructies
• In-dak zonnepanelen
• Zonnepanelen op land
• Collectieve zonnepanelenacties
• Speciale constructies met zonnepanelen
• Doe-het-zelf mogelijkheden
• Reparatie omvormers

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mail ons!

Subsidieregelingen

Hoekstra Suwâld is goed op de hoogte van de subsidieregelingen die u ten voordele kunnen komen en u kunt er dus altijd terecht om te vragen wat de mogelijkheden zijn en of u in aanmerking komt voor deze regelingen. Enkele lucratieve regelingen zijn:

• Energie Investeringsaftrek (EIA): Wanneer u uw bedrijfspand verbouwt of nieuw bouwt is dit hét moment om uw pand energie zuiniger te maken. Met de EIA kunt u 41.5% van de investering aftrekken van de fiscale winst. Maatregelen die in aanmerking komen zijn: Warmtepompen, warmtewisselaars, koude- of warmteterugwinningssystemen, HR-glas, isolatie en LED-verlichting. Wanneer u met uw energiebesparing uw energielabel met 3 stappen verbeterd, komt uw algehele installatie in aanmerking.

• Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE): Deze subsidieregeling zorgt voor een vergoeding per opgewekte kWh. Het ministerie wil hiermee het opwekken van duurzame energie stimuleren in de bedrijfswereld.  De subsidieregeling staat open voor alle hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in verschillende categorieën: geothermisch, wind, zon en biomassa.

• Asbest eraf, zonnepanelen erop: De regeling richt zich op het saneren van asbestdaken op actieve en voormalige agrarische gebouwen, in combinatie met plaatsing van zonnepanelen. De subsidie bedraagt 4.50 euro per m2 asbestdak. Dit is ongeveer 45% van de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest.

ABB Power-One omvormer!

Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Een agrarische omgeving stelt flinke eisen aan een omvormer vanwege de aanwezigheid van stof, ammoniak en vocht in en om de stallen. Door de omzetting van de stroom warmt een omvormer op. Vaak wordt er gekoeld met ventilatoren, wat geluid veroorzaakt, stof aantrekt en extra onderhoud vraagt.

De ABB Power-One is dé omvormer voor de agrarische omgeving; deze omvormer is 100% dicht!

Dus ín de ABB Power-One omvormer:

• geen stof en dus geen vermogensbeperking
• geen ammoniak en daarmee ideaal voor agrarisch gebouw
• geen vocht en dus kan de omvormer binnen én buiten hangen
• geen draaiende delen en dus een langere levensduur!

Hoekstra Suwald maakt graag gebruik van deze klasse-omvormer, die bovendien nog garant staat voor een hoge opbrengst!

Onlangs geïnstalleerd:

In Ternaard zijn 1022 Sharp zonnepanelen van 255 Wp geplaatst. Deze panelen werden geplaatst in drie verschillende installaties op drie verschillende schuine daken met lichtgewicht aluminium constructie geplaatst. Mts. Roorda Ternaard is actief in de teelt van groenten en wortel- en knolgewassen en zal met deze installatie ruim 230.000 kWh opwekken.

mts Roorda1