best, presterende, systemen

Zonnepanelen

De best presterende systemen vindt u bij Hoekstra Suwâld. Het gaat natuurlijk om de zonnepanelen maar ook om de andere componenten en om de samenstelling en de plaats van het systeem. Dat garandeert de beste opbrengst  en de langste levensduur van uw zonnesysteem. Dat is pas duurzaam energie opwekken!

Waarom Hoekstra Suwâld?

Meer dan 20 jaar ervaring met zonne-energie.  Te merken bij het ontwerpen en het plaatsen van het zonnesysteem. Een goed ontwerp garandeert een goede opbrengst. Het plaatsen wordt gedaan door ervaren eigen medewerkers, die staan voor het voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en werken met degelijke constructies op het dak.

U kunt rekenen op een betrouwbaar en eerlijk advies. Daarbij maken wij ook keuzes voor betrouwbare en eerlijke leveranciers van onze producten. Vaker bellen klanten ons dat het systeem meer heeft opgebracht dan verwacht dan andersom! Hoekstra Suwâld gaat voor continuïteit en een langjarige relatie met de klant.

Een goede werking van het systeem, een uitstekende opbrengst in kWh,  mooi gelegde zonnepanelen en een veilige installatie, dat is de uitstekende kwaliteit, die Hoekstra Suwâld biedt. De opbrengsten zijn hoog, niet alleen het eerste jaar, maar ook in jaren daarna blijft de productiecurve erg goed.

Hoekstra Suwâld kan u van dienst zijn met veel informatie over:

 • Zonnepanelen,
 • Omvormers,
 • Monitoring van zonnepanelen,
 • Dakconstructies,
 • In-dak zonnepanelen,
 • Zonnepanelen op land
 • Collectieve zonnepanelenacties
 • Speciale constructies met zonnepanelen
 • Doe-het-zelf mogelijkheden
 • Reparatie omvormers

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mail ons!

Subsidieregelingen

Hoekstra Suwâld is goed op de hoogte van de subsidieregelingen die u ten voordele kunnen komen en u kunt er dus altijd terecht om te vragen wat de mogelijkheden zijn en of u in aanmerking komt voor deze regelingen. Enkele lucratieve regelingen zijn:

 • Energie Investeringsaftrek (EIA):Wanneer u uw bedrijfspand verbouwt of nieuw bouwt is dit hét moment om uw pand energie zuiniger te maken. Met de EIA kunt u 41.5% van de investering aftrekken van de fiscale winst. Maatregelen die in aanmerking komen zijn: Warmtepompen, warmtewisselaars, koude- of warmteterugwinningssystemen, HR-glas, isolatie en LED-verlichting. Wanneer u met uw energiebesparing uw energielabel met 3 stappen verbeterd, komt uw algehele installatie in aanmerking.
 • Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE):Deze subsidieregeling zorgt voor een vergoeding per opgewekte kWh. Het ministerie wil hiermee het opwekken van duurzame energie stimuleren in de bedrijfswereld.  De subsidieregeling staat open voor alle hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in verschillende categorieën: geothermisch, wind, zon en biomassa.
 • Asbest eraf, zonnepanelen erop:De regeling richt zich op het saneren van asbestdaken op actieve en voormalige agrarische gebouwen, in combinatie met plaatsing van zonnepanelen. De subsidie bedraagt 4.50 euro per m2 asbestdak. Dit is ongeveer 45% van de kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest.

 

Onlangs geplaatst

Veenstra Twijzelerheide

De familie Veenstra wil graag naar nul-op-de-meter voor stroom. Daarvoor hebben ze op 3 daken zonnepanelen gelegd, een samengesteld systeem voor platdak en voor schuindak. Zoals u kunt zien heeft het gebruik gemaakt van meerdere constructies om zonnepanelen te plaatsen. Op het plat dak is gebruik gemaakt van consoles, kunststof bakken die zorgen voor de ideale hoek voor de zonnepanelen ten opzichte van de zon. Voor op het hok zijn de zonnepanelen bijna verticaal geplaatst aan een aluminium constructie. Op het schuurtje achter huis zijn de panelen op de gebruikelijke wijze van Hoekstra Suwâld geinstalleerd met een aluminium constructie waar de zonnepanelen vrij in zijn gelegd, waardoor krimpen en uitzetten door warmte en kou geen probleem is.

twijzelerheide-zonnepanelen  twijzelerheide-zonnepanelen-2

Mts. Roorda Ternaard

In Ternaard zijn 1022 Sharp zonnepanelen van 255 Wp geplaatst. Deze panelen werden geplaatst in drie verschillende installaties op drie verschillende schuine daken met lichtgewicht aluminium constructie geplaatst. Mts. Roorda Ternaard is actief in de teelt van groenten en wortel- en knolgewassen en zal met deze installatie ruim 230.000 kWh opwekken.

ternaard-zonnepanelen

Greydanus Heerenveen

Bij deze groothandel in aardappelen en groenten zijn in 2010 270 zonnepanelen geplaatst. Onlangs zijn er 400 zonnepanelen bijgeplaatst met een lichtgewicht constructie, geschikt voor grote platte daken.  Provinsje Fryslân heeft het systeem geïnspecteerd en vastgesteld dat hier een uitmuntende kwaliteit en een uiterst veilige installatie is geleverd door Hoekstra Suwâld!

greydanes-heerenveengreydanes-heerenveen-zonnepannelen