Veilig en Gezond werken

De medewerkers van Hoekstra Suwâld werken vaak onder lastige omstandigheden en kunnen onveilige situaties tegenkomen. Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt door onze ervaren en deskundige monteurs op plat dak en vooral op schuin dak gewerkt. Onze windturbinemonteurs werken vaak op grote hoogte in weer en wind. Onze installateurs hebben in hun werk te maken met lastige omstandigheden bij bouw en verbouw.

Dit moet veilig en gezond gebeuren zodat de risico’s op vallen en lichamelijke overbelasting zoveel mogelijk worden beperkt. Daarom nemen wij bij veel opdrachten maatregelen nemen, zoals valbeveiligingen, het aanlijnen van monteurs en het gebruik van liften om zwaar materiaal naar boven te brengen. Verder zorgen we dat al ons materiaal, gereedschap, steigers en ladders in orde zijn en gekeurd. Monteurs zijn ook nooit alleen of zonder toezicht op een dak aan het werk.

Al deze maatregelen om veilig en gezond te werken kunnen soms wat overlast geven en kosten zeker tijd maar het voorkomen van ongevallen en ongezond werken is van groot belang voor onze monteurs en voor u als klant! Wij vragen hiervoor uw begrip.

VCA

VCAHoekstra Suwald is VCA** gecertificeerd. Ook de medewerkers zijn VCA-gediplomeerd. Dit garandeert aandacht voor veilige procedures en veilig gedrag in het belang van de medewerker maar ook van de opdrachtgever.

Duurzaam inzetbaar

Hoekstra-Suwâld vindt het belangrijk dat álle werknemers hun gehele werkzame leven inzetbaar en productief blijven oftewel gezond, werkend en gemotiveerd de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken.

Met een traject Duurzaam Inzetbaar is met medewerkers nagedacht over de organisatie van het werk, over slim werken en over wat er voor nodig is om dat te doen. Dit traject heeft een heleboel positieve energie opgeleverd!
De begeleiding was in handen van Meijer Consultancy Buitenpost en de financiële ondersteuning kwam uit het Europees Sociaal Fonds.