Energiebesparing

Energiebesparing in uw huis

energielabels, huisNiets is heerlijker dan wonen in een comfortabel, gezond en energiezuinig huis. Dat woont niet alleen fijn, maar bespaart ook nog eens elke maand flink op uw energierekening. Belangrijk, want energie wordt alleen maar duurder. En energie is nu al één van de grootste maandelijkse kostenposten.

Hoekstra Suwâld levert de waarborg voor eerlijk en deskundig advies gekoppeld aan vele jaren ervaring binnen ons bedrijf. Zo ook voor subsidies. Hoekstra Suwâld is goed op de hoogte van de subsidieregelingen en kan u advies geven voor welke regelingen u in aanmerking komt.

Energie besparen in bestaande bouw

• Het inregelen van de CV ketel voor een optimaal rendement.
• Een passende regeling voor uw installatie; afhankelijk van de buitentemperatuur gaat de ketel naar een hogere dan wel lagere temperatuur in uw verwarmingssysteem én kan de temperatuur per vertrek worden geregeld. Een Honeywell Evosysteem waarmee de temperatuur individueel per vertrek geregeld kan worden
• Het waterzijdig inregelen van uw radiatoren; de warmte in uw woning wordt verdeeld zoals u dat graag wilt.
• Het vraaggestuurd maken van uw ventilatiesysteem; niet onnodig warme lucht uit uw woning zuigen.
• Aanleg van warmtepompsystemen passend bij uw huidige installatie. Eventueel met behoud van uw huidige CV ketel. AWB GeniaAir is hier een voorbeeld van.
• Zonneboilers en zonnepanelen zijn ook een goede oplossing om energie te besparen. Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken. Zonneboilers zorgen voor besparing op warmwater bereiding.

Deze maatregelen kunnen meestal zonder hak- en breekwerk en in korte tijd worden uitgevoerd en zorgen er voor dat uw woning zuiniger en ook comfortabeler is.

Energie besparen bij nieuwbouw en verbouw

Bij nieuwbouw en verbouw van een woning zijn er legio mogelijkheden de energiekosten te beperken. Betrek Hoekstra Suwâld, uw installateur, vroeg bij uw plannen. Samen met uw architect en/of aannemer kan de juiste keuze worden gemaakt in de ontwerpfase.

Denk aan:
• Ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW); vaak negatief in de publiciteit maar in onze ogen niet terecht! Als een systeem met zorg en aandacht is aangebracht, goed wordt onderhouden en gebruikt is het comfortabel, energiebesparend en gezond.
• Laagtemperatuur-verwarmingssystemen; deze zijn een must in een moderne woning. Het is één van de basisvoorwaarden voor een laag energieverbruik.
• Warmtepompen in combinatie met vloerverwarming of ventilatieconvectoren; verwarmen én koelen op een efficiënte en comfortabele manier.
• Zonneboilers; met de zon uw centrale verwarming of uw tapwater verwarmen.
• PV-zonnesystemen; met de zon uw eigen stroom opwekken. U kunt nu goedkoper zelf stroom opwekken dan de kWh-uurprijs, die u uw energiebedrijf betaalt.

Hoekstra Suwâld heeft al deze technieken in huis. Om optimaal energie te besparen in uw bestaande woning of in een nieuw te bouwen wonen is een totaaladvies van Hoekstra Suwâld Installatie zeer aan te bevelen. Wij denken graag met u mee! Neem voor meer informatie contact op met één van onze medewerkers.

Subsidieregelingen:

Hoekstra Suwâld is goed op de hoogte van de subsidieregelingen die u ten voordele kunnen komen en u kunt er dus altijd terecht om te vragen wat de mogelijkheden zijn en of u in aanmerking komt voor deze regelingen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.