Zonneboiler

Zonneboilers bestaan uit twee basiscomponenten. De collector ligt op het dak en warmt het water op. In het voorraadvat, meestal binnenshuis, wordt het warme water opgeslagen.

Energiezuinig, veilig en comfortabel warm water

zonneboilerEen zonneboiler is met de huidige energieprijzen in ongeveer 10 jaar terug te verdienen. Zonneboilers verwarmen het tapwater voor. Uw CV ketel hoeft dan het warme water minder te verwarmen en vermindert u uw energieverbruik (vaak gas) met ongeveer de helft. Onze oudste systemen zijn nu 20 jaar oud en functioneren nog steeds goed.

Natuurlijk zijn al onze systemen legionellavrij en dus veilig!

Door de voorraad warm water in het voorraadvat bent u altijd verzekerd van voldoende warm water, comfortabel met een groter gezin en ideaal bij als er snel veel warm water nodig is..

Twee soorten zonneboilers:

• Standaard zonneboilers
De standaard zonneboilers, 1 of meer panelen in combinatie met een staand of liggend buffervat van 100 tot 200 liter inhoud, levert Hoekstra Suwald van het merk HR Solar.

HR Solar heeft op dit moment de hoogste opbrengst van Nederland!

• Zonneboilers voor warm water én verwarmen
Deze zonneboilers worden door Hoekstra Suwald samengesteld specifiek voor uw situatie. Met deze boilers kunt u naast warm water maken ook uw woning verwarmen. We gebruiken hiervoor tussen de drie en zes HR Solar-panelen in combinatie met buffervaten tot 2000 liter. Deze systemen zorgen voor een enorme besparing. Als de zon het water niet voldoende heeft opgewarmd dan wordt het water na verwarmd door een cv-ketel, een warmtepomp of een houtkachel.

Subsidie op zonneboilers:

Vanaf 1 januari 2016 is een subsidieregeling voor zonneboilersystemen, de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie); een subsidie op de aanschaf van de zonneboiler wat de netto prijs aanzienlijk verlaagt. Klik hier voor meer informatie.

Voor alle zonneboilers geldt: EEN ADVIES OP MAAT IS NOODZAKELIJK!

Om optimaal te kunnen profiteren van uw zonneboiler is regelmatig onderhoud belangrijk. Meer informatie vindt u op onze service en onderhoud pagina.

 

Gebruikerservaring:

“We hebben de zonneboiler van HR Solar nu een jaar op het dak liggen. Ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben over de werking en kwaliteit van het systeem. Als de zon schijn zowel in begin van het voorjaar en najaar kan het systeem nog een behoorlijk stuk energie produceren. In de zomer hebben we het 200 liter voorraad boiler vaak op een 70-80 graden staan.  Met drie opgroeiende kinderen is het een zeer effectief systeem om de vast energie kosten een stuk naar beneden te brengen.”