Energieopslag

Hoekstra Suwâld geeft graag adviezen over het opslaan van door u zelf opgewekte energie. U bereikt daar mee een hoge mate van autonomie, niet meer afhankelijk van de energieprijzen, van storingen bij energiebedrijven  en van ontwikkelingen in de wereld, maar zelfvoorzienend. Hoekstra Suwâld heeft heel veel ervaring met energie-opslag in accu’s of in warm water.

Een mooi voorbeeld van opwekken en opslaan op locatie is de GeWoonBoot in Amsterdam, ontworpen en geinstalleerd door Hoekstra Suwâld.

gewoonboot

De GeWoonboot voorziet in haar eigen energie, warmte en koude, en waterzuivering. Zo kan de GeWoonboot u ook voorzien van alles wat u nodig hebt, zoals vergaderingen, trainingen, diners of workshops. De GeWoonboot heeft een fantastisch uitzicht op het IJ en de NDSM werf.

Energie opwekken en opslaan gebeurt ook in de Alde Feanen, een gebied zonder netaansluitingen. In plaats van aggregaten wordt met behulp van zonnepanelen stroom opgewekt en ter plaatse opgeslagen. Een prachtige oplossing om zonder netaansluiting toch van alle gemakken te zijn voorzien zonder het milieu te belasten.

alde feanen2

Off Grid Factory, een onderdeel van Hoekstra Suwâld, levert nu een alternatief voor  woningen en bedrijfsgebouwen zonder netaansluiting. Zowel in Nederland als in het buitenland maakt de Off Grid Factory het mogelijk energie op te wekken en op te slaan in accu’s om vervolgens deze energie volledig zelf te gebruiken. Ideaal voor plaatsen waar geen toegang is tot het net en men toch afhankelijk is van technologie en licht. Meerdere projecten zijn in Afrika en Australië gerealiseerd, waar gemeenschappen zijn voorzien van stroom met behulp van zon- en windenergie.

Off Grid