Warmtepomp

Voor een warmtepomp hebt u een bron of een bodemcollector nodig en een geschikt afgiftesysteem in uw pand, zoals vloerverwarming of ventilatieconvectoren.

Energiezuinige warmtepompplaatje IDM tekening warmtepomp 221x177

Het gebruik van een warmtepomp zult u ervaren als energiezuinig, betrouwbaar en comfortabel. Het warmwatercomfort is groot en u hebt geen gasaansluiting meer nodig. Een warmtepomp is te combineren met andere vormen van duurzame energie, zoals een zonneboiler of een PV-zonnesysteem. De voorgeschreven EPC-normering is gemakkelijker te halen met een warmtepomp. Niet onbelangrijk: koeling van uw bedrijfspand is mogelijk, nagenoeg zonder extra energiekosten!

Compacte warmtepomp

Voor woningen of kleine bedrijfspanden adviseert Hoekstra Suwâld Installatie een compacte warmtepomp, die verwarming, vrije koeling en warm tapwater levert met één toestel. Bijvoorbeeld de GeniaAir van AWB is geschikt voor installatie in ieder pand, met of zonder gasaansluiting, in bestaande bouw of verbouw en in woningen met hoog- en laagtemperatuur CV-systemen. Het innovatieve warmtepomp systeem van AWB voor verwarming, warm water en koeling kan zorgen voor 3 stappen verbetering in uw woninglabel en een energiekostenbesparing van 25%. Het GeniaAir systeem is eenvoudig toepasbaar in bestaande bouw of nieuwbouw in zowel appartementen als gebouwen met of zonder gas en ongeacht het bestaande systeem. Voor meer informatie download hier de brochure.

Voor meer comfort of voor uw bedrijfspanden is een IDM-warmtepomp met een buffervat de beste oplossing. Het toestel regelt zichzelf, kan veel warm water tegelijk produceren en kan warmte opslaan. De IDM-warmtepompen hebben een enorm hoog rendement en produceren altijd legionellavrij warm water. Op eenvoudige wijze kunnen aan deze installatie HR Solar zonnepanelen worden gekoppeld, waardoor de installatie nog zuiniger wordt. Een robuuste en bedrijfszekere oplossing.

Warmtepomp buitenlucht

Naast de warmtepompen met een open of een gesloten bron zijn er warmtepompen, die gebruik maken van de buitenlucht, AWB GeniaAir of verschillende typen IDM-warmtepompen. Prima oplossingen als een bron financieel of praktisch niet haalbaar is!

Onze ervaring met installatie van uw warmtepomp

Een warmtepomp is een specialistisch product. Ontwerp en installatie dienen deskundig en zorgvuldig uitgevoerd te worden. Op basis van onze uitgebreide ervaring (sinds 1997) zullen we met veel plezier een voorstel voor u maken!

Gebruikerservaring

“Wij hebben gekozen voor de installatie van een IDM warmtepomp met buffervat, vloerverwarmingssysteem en zonnecollectoren. Wij zijn hiermee zeer tevreden. Omdat we graag vloerverwarming onder een houten vloer wilden hebben, hebben we gekozen voor een opbouwsysteem van Joco. Dit bevalt heel goed. ´s Zomers is het niet nodig dat de warmtepomp bijspringt, omdat alle benodigde warmte voor tapwater en eventueel een beetje bijverwarming voor de woning door de zonnecollectoren geleverd wordt. Doordat we ook op elektrisch koken is de aardgasaansluiting overbodig geworden, en hebben we deze dus opgezegd. We hebben alleen nog maar elektrische energieverbruik wat op jaarbasis rond de 8200 kWh ligt. Doordat de warmtepomp zeer efficiënt is en we geen aardgas verbruiken hebben we een besparing van ongeveer €100,00 per maand.”